Chili con carne

Chili con carn (zonder pakjes en zakjes)

chili con carne

De kruiden voor de chili con carne moet je zelf even maken en dan bewaren in een potje voor een volgende keer:

Benodigdheden:

  • 1/2 theelepel chili (als je niet van heel pittig houdt, kun je beter 1/4 theelepel chili gebruiken)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 2,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel koriander

Ik doe altijd 3 theelepels door de gehakt.

Bereiding:

250 gram Rundergehakt (van de slager …dus zonder kruiden e-nummers etc)…in de pan. Deze gaan rullen en hierbij de 3 theelepels kruiden doen. DeĀ gesneden groenten doe je hierbij en dan lekker laten pruttelen.

2 grote uien

1 rode en 1 gele paprika

2 prei

stukjes verse ananas

BELANGRIJK!!

De kapucijners een dag van tevoren in water zetten om te laten weken. Daarna ongeveer 1,5 uur laten koken.

Als de kapucijners gaar zijn dan doe je de mix van gehakt en groente hierbij.

Verse ananas in een bakje erbij en smullen maar…..

Eet smakelijk!