Frambozen kwarktaart met een bodem van dadels en amandelen
Ingrediënten:
200 gram dadels
200 gram amandelen
50 gram kokosolie
(Doe de dadels en de amandelen in een keukenmachine en maak dit fijn. Als de kokosolie gesmolten is doe je het mengsel van de amandelen en de dadels erbij. Doe dit in een vorm en stamp met de achterkant van een leper flink aan. Even in de koelkast en de bodem is klaar!)
500 gram kwark
200 gram slagroom
5 gram agar agar
100 gram verse frambozen
theelepel verse vanille poeder
1 eetlepel met kokosbloesemsuiker
Bereiding van de kwark:
Pureer 75 gram van de frambozen en doe dit in een pannetje. Doe hierbij de agar agar en laat heel even bijna koken. Klop de slagroom met een schep kokosbloesemsuiker stijf. Doe dit bij de kwark en roer goed door. Doe de theelepel vanille poeder er ook door. Het mengsel van de frambozen en ook de rest van verse frambozen erdoor. Goed doorscheppen en dan op de taart bodem doen. Even in de koelkast en de taart is klaar.
Zet je het in de vriezer dan is het ook lekker als ijs!
Eet smakelijk