Pasta met boerenkool pesto en zalmsnippers
Boerenkool is een geweldig superfood. Ook nog eens groente van dit seizoen! Heerlijk natuurlijk om er een stamppot van te maken maar wil je een keer wat anders??… dan is deze boerenkool pesto ook echt een aanrader. Eerlijk gezegd proef je niet eens dat de pesto van boerenkool is gemaakt. Dus zonder dat je het merkt eet je gewoon dit superfood…das super toch?
Ingrediënten voor 4 pers:
400 gram volkoren spaghetti
300 gram boerenkool
2 teentjes knoflook
handvol verse basilicum
een klein uitje
paar flinke scheuten olijfolie
35 gram walnoten
35 gram amandelen
100 gram geitenkaas (zonder honing)
1 eetlepel biologische honing
100 gram verse zalmsnippers
Bereiding:
Doe de volkorenpasta en een beetje olijfolie in de pan en laat deze koken totdat het klaar is. ( al dente).
Bereiding pesto:
De boerenkool, ui, knoflook, basilicum, de noten in een blender of staafmixer doen en maak hier een mooie gladde pesto van. Is het nog te droog dan doe je er nog wat olijfolie bij. Doe op het laatst de geitenkaas en een eetlepel honing erbij. Mix dit ook nog even en dan is de pesto klaar.
De pesto bij de pasta doen en dan de zalmsnippers erbij. Nog even alles doorroeren en klaar is de pasta.
Eet smakelijk!