Roti

Surinaamse Roti (met speltmeel en kalkoen)

Alle ingrediënten zijn puur! …vers gemaakt…. dus geen pakjes en potjes.

surinaamse roti

Ingrediënten:                                                                                                  Ingrediënten Roti (4 pers)

2 rode uien                                                                                                      120 gram speltmeel

5 teentjes knoflook                                                                                         60 gram water

1 madame Jeanette peper (gewoon rode peper kan ook)

2 stuks kalkoenfilet (kipfilet kan ook)

5 aardappelen

500 gram kousenband

1 tomaat

4 eieren

2-3 volle eetlepels Surinaamse kerrie

halve eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

halve eetlepel komijnpoeder (djinten)

klein beetje fijn gesneden selderij

olie

 

Bereiding:

snij de filet in stukjes

schil de aardappelen en snij ze in kleine partjes

snij de ui, knoflook, tomaat en selderij

kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel deze

 

Verhit een pan met antiaanbaklaag en doe hier wat olie in. Bak de eieren rondom zodat ze een beetje krokant worden. Haal de eieren eruit en doe in dezelfde pan de uitjes. Even fruiten en daarna de knoflook erbij. Doe de filet in de pan en bak deze om en om bijna gaar. Voeg de tomaat, klein beetje selderij, korianderpoeder en komijnpoeder toe. Even roeren. Dan de Surinaamse kerrie toevoegen, goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen. De gesneden aardappelen meebakken.  Afblussen met een beetje water. Leg de madame Jeanette bovenop en laat alles even lekker stoven tot dat de aardappelen half gaar zijn. Doe dan de kousenband erbij en laat lekker doorstoven tot dit ook gaat is. Als het bijna klaar is doe je de eieren er nog even bij. Surinaamse Roti eet je eigenlijk zonder bestek. 😉

Bereiding Roti:

De roti maak je klaar door meel en water door elkaar te doen en dit goed te kneden Voelt het nog iets te droog dan doe je er nog een klein beetje water bij. Wel heel goed kneden. Hier 4 gelijke balletjes van maken. Deze met een deegrol uitrollen in een zo plat mogelijk soort van pannenkoek. In een pan beetje olie en dan aan beide kanten bakken….niet te lang. Als de roti klaar is in een schone theedoek wikkelen.

EET SMAKELIJK!